Католическа Църква

ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ ОТ ФЕДЕРАЦИЯТА НА КАТОЛИЧЕСКИТЕ СЕМЕЙСТВА

Във връзка с изборите за парламента на Европа през май, Европейската федерация на католическите организации на семействата представя “Програма за семействата” в дванайсет точки, която подчертава централното място на семейството в обществото и в европейската политика. От федерацията се обръщат и към кандидатите за евродепутати, които желаят да подпишат програмата, изисквайки от тях съответното поведение в защита на семейната институция, основана на принципа на взаимното подпомагане.

 

„В качеството ми на кандидат на европейските избори, се ангажирам – пише в документа – да работя системно за нуждите на семейството, и да ги имам предвид, когато трябва да взимам политически решения, които ще имат отражение върху обществото, за да се подкрепи институцията семейство, за доброто на Европа, и в пълно съгласие, днес и в бъдеще, с принципа на взаимната помощ”.

 

Програмата се разпространява чрез европейската кампания „Vote for Family 2014– Гласувам за семейството, и в Европа".

 

Дванайсетте точки от програмата, които отчасти са от компетенцията на ЕС, съдържат нуждата да се признава, че мъжът и жената се допълват взаимно, отричайки „идеологията на пола, която цели да заличи половите различия в обществената политика”. Подчертава се дългът да се уважава човешкото достойнство, от зачеването до естествения край на живота, и да се цени работата в семейството, както и доброволческата дейност. Програмата се обявява също за „равновесие между семейния и професионалния живот”.

 

За повече информация: www.voteforfamily2014.eu

 

Източник: СИР